6. päivä – Umbasta tundran kautta Apatiitille

Eilen oli hauska päivä meren rannalla. Porukka leikki myös vesileikkejä ja kokeili syvyysajoa.Satulaan asti vettä ja vaatteet märkänä mutta ei haittaa. Hiukan näiden leikkien jälkeen oli sähkövikoja ja liittimiä joutui uusimaan ja korjailemaan. Merivesi  kun aika nopeasti pilaa herkkiä osia.

Kuvia en onnistunut leiripaikalta saamaan kun porukka saapui sinne vasta pimeän aikaan.Aamulla oli taas kiire purkaa leiri ja jatkaa matkaa.

Huoltoauto ja Jonkko lähti parempia teitä pitkin kohti pohjoista. Jonkolla on harmia kytkimen kanssa ja sen vuoksi tundran läpi ajaminen ei ollut mahdollista.Jonkko varmaankin yrittää korjauttaa pyörää Kantalahdessa ? Toivotaan nyt että Jonkko saa pyörän siihen kuntoon että pääsee vielä tundralle.( ja eikun suolle… ) Kaksipyöräiset lähti suunnistamaan Umbasta pohjoiseen ”suorinta tietä” läpi soiden ja metsien.

Jonkolta tuli illalla tekstari ja sanasta sanaan se meni näin: .Tänään tuli ajettua pikitietä kun aamulla kytkin ei toiminut enää,pikkasen haastellista kaupunkien läpiajo tääl venäjällä ilman kytkintä.Leiripaikka löytys järven rannalta vaikka venäläiset tekevät joka paikasta kaatopaikkoja.Nytt odottelen huoltopoqukoiden kanssa etta pyörät saapuvat.Mukana oli kytkin ja kaasuvajerit mutta ne paloi ekana päiväna kun takakassi pääsi mökäpöntön päälle,sinä samalla meni omat lukot ja irtovajerit.Pyörien matkassa niitä löyty.Pikkasen epäilen että ongelma ei ole siinä,selvinee illemmalla?Komiat on apatiitin maisemat!Eilisen 17 kilsan hiekkaranta ajo laskuveden aikana oli kyllä herkkua!Jaska hinas aria suunilleen 100 kilsaa ja hyvin sekin meni vaikka venäjän hiekkatiet eivät ole sileitä.Arin pyörä on kunnos taas.

Tarkastelin kuljettua reittiä ja matkaan käytetty aikaa – näyttää välillä aika hitaalta etenemiseltä. Jokia on ylitetty ja soita kynnetty ajan kanssa. Tässä tämän hetken tilanne kartalla. noin kello 18.00 paikallista aikaa.

                     Sakke lähetti myös kuvia reitin varrelta.

joenpohja vai tie ?

Kay se vaan huilaa

Sakke kirjoitti kuvien mukana viestin: Suota, jokia ja muita kosteita paikkoja 156 km ja hauska oli.

Jonkko laittoi uuden viesti pyörien saavuttua leiriin: Pyörät saapuivat paskan peitossa ja kuskit yhtä kuraisia,ovat joksenkin väsyneita mutta hymy korviin asti.Nytt alkaa ruokailu pikkuhilja.

Kuvia maisemista ja siltarakennelmista reitiltä ( kuvat on bongattu Google mapin kautta ) Kiitos kuvaajille – tältä siellä näyttää.

             

Tässä viimeisen 24 tunnin aikana olevaa ajoreittiä. Kaikki ovat nyt leirissä

Leiri on pystytetty näihin maisemiin

Apatity

Apatity tai Apatiitti on Murmanskin alueen toiseksi suurin kaupunki Luoteis-Venäjällä. Noin 63 000 asukkaan kaupunki sijaitsee Kuolan niemimaan länsiosassa Imandrajärven itäpäässä, Hiipinätuntureiden eteläpuolella. Apatity on kaivosteollisuuskaupunki, jonka apatiittikaivokset avattiin vuonna 1929. Kaivosten ympärille kehittyi taajama, josta tuli kaupunki vuonna 1966. Fosfaattilannoitteissa käytettävän apatiitin tuotanto on aiheuttanut pahoja ympäristötuhoja kaupungin ympäristössä. Muurmannin rata kulkee Apatityn kautta, jossa siitä erkanee haararata Kirovskiin. Kaupungin itäpuolella on lentokenttä. Suurten kaivosteollisuusyksiköiden lisäksi kaupungissa on muun muassa useita Venäjän tiedeakatemian Kuolan tiedekeskuksen laitoksia. Apatityn suomalainen ystävyyskunta on Keminmaa.

Huomenna jälleen uusi päivä ja paluu kotiin päin alkaa. Reitti kulkee Sallan raja-aseman kautta. Varmaa on että vielä tällä reissulla sattuu ja tapahtuu , seurataan siis tilannetta.

Capon Lea

Mainokset

Tietoja DUSTY WOBBLS ADVENTURES

We are knot of bikers and almost all of us have been biking more than thirty-five years so we are already old farts but Keith Richards is still playing. Most of us lives at lake area in Finland but our society is word wide so you can ram to some of us anywhere. We have done lot of all kind of motorbike trips and tours all over the planet. Now days we mostly do enduro and adventure tours and trips but some paved roads also once and awhile. So if you are roaming this side of the planet don’t hesitate to contact us. Hopefully we can help you out of tricky situation? http://www.dustywobbls.com
Kategoria(t): Kola Tour. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s