3.päivä – kohteena Umba / Kantalahti

Etujoukoilta ( ryhmässä:Ari, Jonkko ja Mika ) tuli juttua teksarilla tosin pienellä viiveellä. Jonkko kirjoitti omaan tyyliinsä tapahtumia ja tarinoita, mutta maiden välisten ystävyyssuhteiden ja ajajien turvallisuuden vuoksi suomennan viestin. – sorry Jonkko.

Ensimmäisen ajopäivän iltana leiriydyimme metsään lähelle muistomerkkiä joka on pystytetty II-maailmansodan sankareille. Venäläiset sotilaat pysäytti näillä kohdilla Saksalaisten etenemisen. Muistomerkki on Kalevalasta länteen noin 20 km.

Leiripaikka oli tieltä sivussa kauniilla kukkulalla, joka II-maailmansodan aikana on ollut taistelujen päänäyttämönä. Alueelle tehdään nykyisin paljon matkoja ja sen historia kiinnostaa erikoisesti Venäläisiä.Maastossa on nähtävissä juoksuhautojen muodostama verkosto ja vanhoja korsuja.Ajan myötä kaikki on vaan rapistunut mutta kukat pysyy muistomerkin luona aina tuoreina.

Vieraita emme halunneet leiriin ja siksipä nuotion paikkakin mietittiin tarkkaan. Pressusta viriteltiin laavu ja hyvinhän siinä nukutti kun satojen Saksalaisten ja Venäläisten sotureiden haamut vartioi ja liikehti viereisissä juoksuhaudoissa.

Tukevaan aamiaiseen kuului tuhti annos puuroa ja grillimakkaraa.

Täältä matka sitten jatkuikin Louhin kautta Kantalahteen. Pientä säätöä piti Arin pyörään matkan aikana tehdä kun takahäkin pultit katkesi. Kantalahdessa porukka sai paikallisilta motoristeilta tietoa sopivasta majatalosta ja apua Arin pyörän korjaukseen. Venäläiset kaverit sorvasivat yön aikana uudet palat ja lisäksi varapaloja.- Arin pyörä kestää nyt rääkkiä ja on parempi kuin UUSI. Korvausta ei kaverit halunneet ottaa millään vastaan mutta kun Ari, Jonkko ja Mika kirjoitti nimmarit 20€ seteliin niin sitten kelpasi kiitos.Seteli pääsee kunniapaikalle kaverin kirjahyllyyn.ISO KIITOS heille. ( Kuvat ja nimet tulee myöhemmin blogiin).

Kantalahti: Coat of Arms of Kandalaksha (Murmansk oblast) (2008).png http://fi.wikipedia.org/wiki/Kantalahti_(kaupunki)

Näiden käänteiden jälkeen kärkijoukon 3. ajopäivä jatkuu kohti Umbaa. Koko ajoporukan pitäisi illalla olla yhteisellä leirinuotiolla? Olen varmaan ymmärtänyt väärin saamani viestit sillä Saken porukka on menossa vasta Louhin kohdalla.Auringonlaskuun on aikaa vain pari tuntia. Taas alan ennustamaan että Saken ryhmä jää Kantalahteen tekemään myös tuttavuutta motoristiporukkaan joka auttoi Arin pyörän korjauksessa.

 .

Umba: http://fi.wikipedia.org/wiki/Umba

Kuvassa :Umba ( kaupunkityyppinen taajama )

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Sakke kirjoitta niukasti, mutta asiaa.

Aamulla on saatu huoltoauto kuntoon ja se matkaa nyt vain parempia teitä pitkin. Turhia riskejä ei oteta.

Sakke, Kay, Jaska ja Anja ovat matkalla Umbaan. Kuvassa Anja ja Jaska lounastaolla Kalevalassa.

Ps.Katsokaas Kayn pyörän renkaita- turpeista päätellen reitti on kulkenut ajoittain pehmeällä maaperällä.Olisiko nuo kuskitkin hiukkasen väsähtäneen näköisiä ?

Tauolla siellä jossakin : Jaska , Anja ja Kay

-Capon Lea-

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Edelleen ajetaan vaikka kello on jo lähes 23.00 Venäjällä .

Porukka tapasi toisensa Kantalahdessa ennen puoltayötä.( Etujoukot palasi takaisin Umbasta Kantalahteen ) Tuli sitten öiseen aikaan nämä treffit. Mahtaa olla väsynyttä porukkaa.Sen verran ehdin kuulla että Jonkkon pyörä syöksee jo tulta.Pakoputkien välistä jokin yläventtiili on lauennut ja lieskaa syntyy.

Huomenna riittää taas korjattavaa, onneksi paikkana on Kantalahti. Taidetaan taas tarvita Veli Venäläisen apua.

Sääennuste lupasi yöksi hiukan sadetta. Tulevien päivien ajokelit näyttää hyvältä.

-Capon Lea-

Mainokset

Tietoja DUSTY WOBBLS ADVENTURES

We are knot of bikers and almost all of us have been biking more than thirty-five years so we are already old farts but Keith Richards is still playing. Most of us lives at lake area in Finland but our society is word wide so you can ram to some of us anywhere. We have done lot of all kind of motorbike trips and tours all over the planet. Now days we mostly do enduro and adventure tours and trips but some paved roads also once and awhile. So if you are roaming this side of the planet don’t hesitate to contact us. Hopefully we can help you out of tricky situation? http://www.dustywobbls.com
Kategoria(t): Kola Tour. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s